L’economista i professor de la universitat de Yale, Robert Shiller, va afirmar en una entrevista a Bloomberg, que la criptodivisa Bitcoin, no és res més que “un moviment social,” que es mou per paràmetres “generacionals i geogràfics.” Així, Shiller afirma que la popularitat de Bitcoin no respon a una “resposta racional a nova informació.”
“Bitcoin no està tant popularitzat a la Costa Est com a la Oest [dels Estats Units]. És molt popular a Sillicon Valley; és un moviment social. Una epidèmia d’entusiasme. És una bombolla especulativa. Però això no vol dir que hagi de tendir a zero.”
El fet que sigui una bombolla, no compromet l’habilitat de recuperar-se múltiples vegades, fins i tot en cas que la bombolla pugui explotar de manera temporal.
Referint-se a la caiguda del 87% del valor de Bitcoin el Novembre del 2013, i a les pujades i baixades que la criptodivisa ha experimentat, Shiller ha comentat de manera sarcàstica que “les tulipes encara tenen un valor, hi ha tulipes que són cares.” [Referint-se a la bombolla especulativa de tulipes que es va donar durant el segle XVII]
Shiller afirma que l’atractiu de Bitcoin rau en ser un “notable fenomen social,” cosa que el converteix en una criptodivisa amb molta resistència, sigui quina sigui la comparació amb altres bombolles especulatives.
Robert Shiller és conegut per haver escrit el llibre “Exuberància Irracional,” on hi descriu la bombolla de les punt com.