Dijous, 21 de novembre del 2024

Reig Jofre aspira a arribar als 300 milions d’euros de facturació el 2023 deixant enrere l’etapa covid

La companyia destaca el creixement de totes les divisions i es prepara per expandir-se al centre i el nord d'Europa

|

La farmacèutica Reig Jofre espera entrar en una nova fase de rendibilització d’inversions després d’anys marcats per la pandèmia. “Ens agradaria que en un futur pròxim, aspirem que pogués ser fins i tot en aquest exercici, puguem aspirar a superar la barrera dels 300 milions d’euros de facturació”, ha dit aquest dijous el conseller delegat de la companyia, Ignasi Biosca. A parer seu, arribar a aquesta xifra suposaria “confirmar” que els plans i inversions fetes els darrers temps han donat fruit. Tal com ha afegit l’executiu, la companyia catalana ha aconseguit créixer en les seves tres divisions durant el 2022 i, després d’aterrar a Polònia, ara es prepara per obrir nous mercats al centre i el nord d’Europa.

Tal com ha explicat la companyia coincidint amb la seva junta d’accionistes, l’estratègia de futur es basa en l’increment de la capacitat productiva i l’expansió internacional. Pel que fa a nous mercats, destaca el pes de Polònia, on l’empresa ha començat implantar-hi una de les seves divisions amb l’objectiu inserir-hi les tres línies de negoci principal, situació que ara només s’aplica a Espanya. Pel que fa a l’aliança amb Janssen, Biosca ha indicat que l’acord per la fabricació de la vacuna contra la Covid-19 dissenyada per Johnson&Johnson va expirar a finals del 2022.

Des de Reig Jofre ressalten que els mercats internacionals ja suposen el 56% de les vendes, mentre que el mercat espanyol encara concentra el 44% de l’activitat. Pel que fa al mida de la plantilla, la companyia no es planteja aplicar ajustos els pròxims temps. Un altre dels objectius de la firma de cara als anys vinents és rendibilitzar les inversions fetes des del 2015 i reduir l’endeutament, que avui suma 62 milions d’euros.

Els preus dels antibiòtics
Des de Reig Jofre han reconegut que un dels reptes que encara el sector farmacèutic és la pujada de costos en un context de preus de venda congelats. Així, Biosca ha alertat que aquest fet està darrere dels problemes de subministrament que han patit diversos mercats europeus els darrers temps. “Històricament, hem tingut un model en el qual els medicaments amb patent eren cars i quan perdien la patent entraven en una estructura de preus on s’anava abaixant el preu”, ha apuntat.

“No hi ha mecanismes per ajustar els preus a l’alça”, ha lamentat. Així, ha apuntat que amb l’augment de la inflació hi haurà medicaments “bàsics i barats” que no seran viables. “No pot ser que els medicaments tinguin el preu congelat des de l’època en què els preus estan en pessetes, alguns medicaments, altres potser no, antibiòtics concretament”, ha apuntat.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483