Dimecres, 22 de gener del 2025

Preocupació a Castellfollit de la Roca pel tancament de l’única farmàcia del poble, que té un 30% de gent gran

Economia rural en perill: L'Ajuntament ha demanat que hi hagi un servei periòdic i diu que ningú vulnerable quedarà desatès

|

Preocupació entre els veïns de Castellfollit de la Roca (Garrotxa) pel tancament de l’única farmàcia que quedava al poble. El dissabte passat va abaixar la persiana després de més de 20 anys i els veïns, el 30% dels quals són gent gran, s’han quedat sense aquest servei que des de l’Ajuntament recorden que és “essencial”. De fet, el consistori ja s’ha posat en contacte amb la Generalitat per tal d’oferir un servei de farmaciola ambulant que periòdicament vagi a Castellfollit a proveir dels medicaments que calgui. L’alcalde, Miquel Reverter, deixa clar que “ningú quedarà desatès” i que per això també han contactat amb el Departament de Drets Socials per fer front a aquesta situació. 

En Josep Perallada volta els 80 anys i cada dia ha de prendre disset pastilles. S’agafa amb resignació que des de dissabte hagi d’anar a Montagut i Oix o Olot a buscar els medicaments que li fan falta. I és que l’única farmàcia que quedava a Castellfollit de la Roca ha abaixat la persiana i, tot i que hi ha hagut altres persones interessades en seguir amb el negoci, no s’ha arribat a un acord per mantenir aquest servei essencial al municipi. A en Josep, com a la resta de veïns de Castellfollit, no li queda altre remei ara que anar a Montagut -a cinc quilòmetres- o a Olot, que està a vuit per comprar el que li faci falta. 

“Ja t’ho pots imaginar, només puc anar a Montagut o Sant Joan i no tinc cotxe. Un o altre m’hi portarà però és complicat”, explica. Una sensació que comparteix amb la Sol Plana, veïna de Castellfollit i que té la sort de tenir la seva filla que és farmacèutica. “Jo no en tinc la necessitat, però a Castellfollit fa falta una farmàcia”, diu. 

La realitat és que el poble té un 30% de persones d’edat avançada i, per tant, el tancament suposa un problema que ha hagut d’afrontar l’Ajuntament. L’alcalde, Miquel Reverter, reconeix que estan preocupats i que, tant bon punt van saber que el negoci no seguia, es van mobilitzar. 

En aquest sentit, van comunicar als veïns la situació a través de xarxes socials i amb un comunicat i es van posar en contacte amb Salut per estudiar la possibilitat de tenir un servei de farmaciola que acudís periòdicament al poble a donar el servei. 

Entre un mes i dos anys 

Reverter ha explicat que la situació que viu el poble és “temporal” i que pot anar d’un mes a dos anys i, mentrestant, creuen que la millor solució és que dos o tres dies a la setmana hi hagi aquest servei de farmaciola per tal de subministrar tot el que necessitin els veïns. Tot i això, aquesta solució encara no està aprovada i, fins que no arribi, el batlle ha deixat clar que s’asseguraran que no quedi cap veí desatès. 

Per això, Reverter ha explicat que també han parlat amb el Departament de Drets Socials per tenir cura d’aquelles persones més vulnerables. Amb tot, l’alcalde explica que a Castellfollit “es coneix tothom” i hi ha una xarxa veïnal que garanteix que no hi hagi problemes en aquest sentit. 

Agraïment a 23 anys de servei 

Finalment, Reverter ha volgut agrair el servei que ha donat la farmàcia i els seus responsables els darrers 23 anys al poble. L’alcalde ha explicat que el tancament es produeix per un canvi professional i no pas per una jubilació, però que el propietari de l’establiment no és qui portava el negoci. 

 

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483