El president de la patronal de les pimes també ha afirmat que cal “defensar més, tots junts” l’economia catalana, “com fan altres autonomies”. “Els catalans som bons treballant però millorables a l’hora de fer-ho plegats, amb sentit de país”, ha defensat. González ha explicat que Pimec no comparteix “els mals auguris” sobre l’economia catalana que expressen altres sectors empresarials, presents a les jornades de Sitges del Cercle d’Economia, i ha negat que l’economia del Principat perdi força.
“I si fos el cas, no compartim que els mals auguris es fonamentin només en causes catalanes sense fer esment als greuges externs que fa anys que ens afecten, d’infraestructures viàries i ferroviàries, de costos energètics diferents per territoris”, entre d’altres, ha argumentat. Sobre el trasllat de seus socials, González ha insistit que desitja que tornin però ha assegurat que han de fer-ho “sense incentius”, ja que “no serien entesos per les que es van quedar”.
“El 2019 pinta bé”, ha dit el president de Pimec, que ha afirmat que les empreses catalanes i l’economia van tenir un bon comportament el 2017 i 2018, tot i una “certa desacceleració econòmica europea”. També ha assegurat que Pimec “evoluciona molt bé” i ha celebrat que per fi s’hagi tancat el conflicte sobre el repartiment de la representativitat patronal, amb el 50% per a Pimec i l’altra meitat per a Foment del Treball. “Per fi s’ha fet justícia”, ha dit. També ha fet esment a les eleccions a la Cambra de Comerç i ha defensat el vot electrònic.
González ha demanat al Govern un major esforç pressupostari en el Pacte Nacional per a la Indústria de Catalunya així com una major aposta per l’FP. El president de Pimec també ha afirmat que cal millorar la concertació social del col·lectiu d’autònoms i també millorar els salaris tot mantenint la competitivitat de les empreses.
Entrega de la 32a edició dels Premis Pimes
L’empresa situada a Barberà del Vallès Kivnon Logística, orientada a la indústria 4.0, ha rebut el premi a la mitjana empresa més competitiva. El premi a la petita empresa més competitiva ha estat per a Ceras Roura, companyia de Figueres que es dedica a la fabricació i venda d’espelmes de cera. El premi a la microempresa més competitiva ha estat per a Santea Products, que elabora productes sense gluten ecològics i és de Llinars del Vallès.
El premi PIMEC Jove ha estat per a l’empresa barcelonina de disseny i desenvolupament de productes per a aplicacions industrials GPA Innova, administrada per Pau Sarsanedas. El premi Fundació PIMEC als Valors d’Empresa ha estat per a LC Paper, una pime de Besalú que es dedica a la fabricació de paper i derivats. El premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial ha estat per a Agro Foods, una petita empresa del Priorat que elabora oli d’oliva verge extra.
El premi DIPLOCAT a la diplomàcia empresarial l’ha rebut Munich, la marca barcelonina de sabates, accessoris i moda esportiva. El guardó al Millor Treball Periodístic en temes econòmics ha estat per a ‘El Periódico de Catalunya’. El Reconeixement en el comerç s’ha atorgat a la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (Rezero). El fundador de TwisterBox, Ramon Martínez, ha estat premiat amb el Reconeixement a la segona oportunitat empresarial.
Autoritats presents a l’acte
A banda de Quim Torra i Reyes Maroto també ha assistit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el que ha estat el seu primer acte públic des que va ser investida dissabte. També ha estat present el president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès. Els consellers del Govern Àngels Chacón, Chakir El Homrani, Miquel Buch, Jordi Puigneró també hi han assistit. De la societat civil, destaca la presència dels secretaris generals de CCOO i la UGT a Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros.