A la mateixa Fira, quant a fruites i hortalisses, destacaran les tendències “healthy”, saludable, amb gran varietat d’amanides gurmet –fins a 28 tipus diferents–, i la “veggie”, amb la presència de vegetals crus (“raw food”) a punt per consumir. La principal empresa proveïdora de fruita i hortalissa fresca a la Fira de Barcelona treballarà 24 hores al dia per servir més de 30.000 unitats d’amanides gurmet, 40.000 broquetes de fruita i/o hortalisses i 2.000 unitats de vasets amb vegetals crus per aperitius lleugers (“dipear”).
També per primera vegada cal destacar que tots els envasos utilitzats per a les amanides i vegetals crus són compostables. A part, s’ha reduït en més d’un 90% l’ús de plàstics.
Pel que fa al peix, es mantindran les peces clàssiques de peix, tant de piscifactoria com salvatges (orades, llobarros, rap, lluç…), que garanteixen una presència regular. En marisc, característic dels menús més exclusius, no hi faltaran llamàntols de mida gran, ostres, etc. I com a novetat, el cranc reial, tant viu com cru. D’aquesta manera, els productes més exclusius, triplicaran la demanda en relació a un altre moment d’aquest mes.
Al polígon alimentari de Mercabarna, hi ha empreses que incrementaran l’equip aquests dies, en ser tasques especialitzades, però també n’hi ha d’altres que tendiran a optimitzar els mateixos recursos que acostumen a utilitzar fent que tota la plantilla estigui treballant durant aquesta setmana.