Redacció
La temporada del raïm comença aquest any més d’hora que mai. Les altes temperatures de l’estiu i una primavera especialment seca han fet que la verema s’avanci en diverses zones vitícoles de Catalunya. Els agricultors adverteixen que la collita serà d’una qualitat molt bona, però, de quantitat inferior a la dels altres anys.
La temporada de verema, de fet, ja va començar el passat 31 de juliol a la DO Costers de Segre, i a l’àrea vitícola del Penedès, apta per a la DO Penedès, DO Catalunya i Cava. Les primeres varietats a recollir-se en aquestes zones són les de chardonnay i pinot noir, usades per la producció d’escumosos. A la vegada, aquestes setmanes s’han començat a recollir les varietats macabeu i macabeu de gra menut.
A d’altres regions, com a la DO Terra Alta i Alella, també es calcula que la collita s’avançarà entre 10 i 15 dies aquest any. Malgrat aquest avançament en certs punts, d’altres varietats més tardanes, com parellada o cabernet sauvignon, es colliran a finals de setembre i principis d’octubre.