Dimecres, 22 de gener del 2025

L’ISE torna a fer de Barcelona la capital mundial de l’audiovisual, amb 68.000 visitants registrats

La fira IOT, sota el paraigua de l'ISE obre amb 330 expositors i més de 250 experts sobre la digitalització a la indústria

|

L’Integrated Systems Europe (ISE) torna a fer de Barcelona la capital mundial de l’audiovisual aquesta setmana amb 68.000 usuaris registrats i previsions de superar l’assistència precovid. El saló líder del sector ha obert portes aquest dimarts al recinte de Gran Via de la Fira. La cita s’allargarà fins divendres i mostrarà la seva cara més massiva a Catalunya, després d’una primera edició molt limitada per la covid i de rebre 43.600 assistents el 2022. L’ISE comptarà amb uns 57.000 metres quadrats i ocuparà sis dels vuit pavellons del recinte. “Estem molt emocionats (…).Aquest serà l’ISE més gran que hem fet”, ha dit Mike Blackman en una roda de premsa.

Els expositors seran 1.052, entre els quals hi haurà empreses com Samsung, LG, Panasonic, Philips, Epson o Lang, i mostraran les últimes novetats en pantalles 8K, els audiovisuals immersius, els mappings, el so envoltant o el 3D. L’esdeveniment de solucions visuals i auditives d’avantguarda tindrà un 30% més d’espai que l’any passat per als seus expositors, molts dels quals provenen de la Xina, el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units.

Amb els 68.000 usuaris registrats, Blackman espera superar l’assistència de l’última edició que es va fer a Amsterdam, el 2020, que va aplegar 52.000 persones. De mitjana, entre un 15% i un 20% dels registrats no es presenten al congrés, segons el conseller delegat del saló. Els passadissos del recinte de Gran Via de la Fira s’han omplert des de primera hora de representants d’empreses de productes audiovisuals, agències creatives, productores i distribuïdores, desenvolupadores de software, disseny i programació.

Els estands més grans seran els de la coreana Samsung, amb 1.700 metres quadrats i el d’LG Electronics, de 1.100 metres. De fet, Blackman ha fet broma que el saló del 2004 tenia la mateixa mida que aquest dos estands junts El saló suposarà una injecció d’entre 280 i 450 milions d’euros a la ciutat. Si s’assoleix la part més alta de la forquilla, l’ISE superaria l’impacte econòmic de l’altra gran fira que acull Barcelona al febrer, el Mobile World Congress (MWC). El congrés té contracte amb Barcelona fins al 2025, però l’organització no considera ara mateix deixar la capital catalana

IOT Solutions World Congress (IOTSWC)
La setena edició de l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC) ha arrencat aquest dimarts amb 330 expositors i més de 250 experts sobre la digitalització a la indústria. La fira torna a celebrar-se sota el paraigua de l’ISE, ocupa el pavelló 4 de Fira Gran Via i compta amb la participació de 34 empreses catalanes –agrupades a l’estand de Digital Catalonia- i d’empreses líders com ABB, Altair, Amazon Web Services, Deutsche Telekom, Device Authority, Entrust, Faircom, KNX o Nozomi Networks. Les companyies mostren a l’IOTSWC les novetats en productes, serveis i processos en tecnologia aplicada a la transformació de la indústria en l’àmbit de l’internet de les coses, la intel·ligència artificial, els bessons digitals i el blockchain.

Amb el lema ‘Tecnologies trencadores per a la transformació de la indústria’, l’IOTSWC s’articula al voltant de sis eixos temàtics: indústria IOT, intel·ligència artificial, bessons digitals, Edge Computing, Realitat Augmentada i 5G. Entre els ponents destacats del saló d’enguany hi ha el director executiu i científic en cap del Digital Twin Institute, Michael Grieves; el responsable adjunt d’Indústria 5.0 a la Comissió Europea, Sean O’Reagain,; el conseller delegat de l’associació KNX, Heinz Lux; la líder digital de l’empresa ABB, Mari Emilia Hapala; o la directora executiva de Relayr, Jessica Poliner.

D’altra banda, el saló mostra a la Testbed Area diversos projectes i innovacions que poden beneficiar l’activitat industrial com un cobot (robot col·laboratiu), un sistema per higienitzar dispensadors de begudes o un vehicle autònom de repartiment, entre altres prototips. La presència de dotze start-ups estatals i internacionals a l’Startup Pavilion i una nova edició dels IOT Solutions Awards completen l’oferta d’un certamen que se celebrarà novament amb el Barcelona Cybersecurity Congress (BCC). Organitzat per Fira de Barcelona i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el BCC compta amb un programa de conferències i activitats, una zona expositiva, un espai per a start-ups i un ‘hacking village’.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483