Dijous, 12 de desembre del 2024

L’Institut de Logística s’instal·la al Port de Barcelona a partir del curs 2022-2023 amb una oferta de 345 places

El centre s'ubicarà de forma provisional al WTC per traslladar-se definitivament el 2025 al moll de Sant Bertran

|

L’Institut de Logística de Barcelona s’instal·larà al Port de Barcelona a partir del curs 2022-2023 amb una oferta de 345 places (165 de nova creació i 180 procedents de l’Institut Joan Brossa). El centre obrirà les portes en dues ubicacions provisionals: l’Aula dels Estels, un espai de 450 m2 que forma part de la seu de l’Escola Europea-Intermodal Transport; i uns locals del World Trade Center (WTC), de 950 m2, amb un contracte de lloguer. El condicionament dels espais anirà a càrrec del Port, mentre que la dotació del material i la formació serà finançada pel Consorci d’Educació. L’objectiu final però és que l’Institut de Logística s’acabi traslladant definitivament el 2025 al nou hub de coneixement i formació del moll de Sant Bertran.

Calvet: “Portar la logística al Port la fa més sexi i atractiva”
Aquest futur equipament a Sant Bertran està previst que disposi de 3.760 m2 repartits en 12 aules polivalents, 14 aules tècniques, dues aules específiques, un laboratori informàtic i espais comuns. Fins que no sigui una realitat, l’Institut de Logística de Barcelona es traslladarà en el proper curs 2022-2023 de l’Institut Joan Brossa –a Horta Guinardó- al Port de Barcelona (Terminal Drassanes + WTC). “Portar la logística al Port de Barcelona la fa més sexi i atractiva. Estem parlant del hub logístic més important del Mediterrani”, ha ironitzat el president del Port, Damià Calvet. “Amb aquest Institut de Logística-FP Dual completem el nostre mapa formatiu, al qual estem obligats de donar-hi resposta”, ha continuat Calvet.

“A on millor podem fer un Institut de Logística a Barcelona que al Port de Barcelona, que és on passen les coses?”, s’ha preguntat en veu alta el conseller d’Educació, Josep González Cambray. “El futur passa perquè la Formació Professional realment doni respostes a les necessitats del mercat laboral”, ha constatat Cambray, que ha apostat per una FP que sigui “la primera elecció”. “Amb una incorporació pràcticament immediata al mercat laboral, que garanteixi una plaça a tots els alumnes i que tingui una bona orientació”, ha enumerat el titular d’Educació, que ha desitjat molta sort i encerts al nou director de l’Institut de Logística, José Antonio Vázquez, que igualment ha considerat que la nova ubicació al Port serà “altament motivadora” per a l’alumnat.

11 grups amb una ràtio de 30 alumnes: d’auxiliar logístic a comerç internacional
L’oferta de places per al curs vinent de l’Institut de Logística serà d’11 grups amb una ràtio de 30 alumnes (330 places) i un grup de 15 alumnes en el PFI d’Auxiliar de comercialització de productes i logística. De les 345 places, 165 son de nova oferta i 180 son procedents de l’Institut Joan Brossa. Les places s’oferten en les següents titulacions: auxiliar de comercialització de productes i logística (PFI); tècnic/a de gestió administrativa; tècnic/a superior d’administració i finances; tècnic/a en activitats comercials, perfil professional logística; tècnic/a superior en comerç internacional; tècnic/a superior en gestió de transport i logística (2 grups); i tècnic superior d’administració de sistemes informàtics en xarxa (perfil ciberseguretat).

A més, també es podrà cursar tota aquella formació ocupacional que permeti major especialització en el transport de mercaderies per carretera; activitats auxiliars de magatzem; organització de transport i distribució; gestió comercial i financera de transport per carretera; màrqueting i compravenda comercial; assistència a la investigació de mercats, i estiba. A banda de tot això, l’Institut de Logística de Barcelona pretén apostar decididament per la internacionalització, el contacte amb altres centres de formació ubicats en ports i l’aprofundiment en la competència lingüística en llengües estrangeres del seu alumnat, en col·laboració amb les Escoles Oficials d’Idiomes de Barcelona (EOI).

La creació de l’Institut de Logística de Barcelona segueix la línia de treball de la singularització dels centres educatius per àmbits professionals, iniciada amb la creació de l’Institut Bonanova, al Parc Salut Mar; l’Institut Tecnològic de Barcelona; l’Institut de l’Esport de Barcelona, i l’Institut dels Aliments de Barcelona, a Mercabarna, entre d’altres.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483