L’analista del mitjà econòmic Més Economia, Diane Pallardy, ha participat en el debat de France 24 per discutir les relacions entre la Unió Europea i Rússia. Els temes de debat van ser, entre d’altres, l’expulsió de diplomàtics russos de diferents països de la UE, després de l’afer Skripal, la reelecció de Vladimir Putin, i el foc que va destruir un centre comercial a Kemerovo, Rússia.
Sergei Lavrov titlla les expulsions de diplomàtics russos de països europeus de “xantatge des de Washington,” i segons Pallardy, el govern rus creu que Washington està “imposant la seva voluntat a la Unió Europea, i la UE espera les ordres de Washington per actuar.”
Dies després de la reelecció de Vladimir Putin, hi va haver un incendi en un centre comercial de la ciutat sud-siberiana de Kemerovo. Hi va haver dotzenes de morts que es van trobar atrapats en els cinemes, per què les escales d’emergència estaven bloquejades. Els russos han expressant el seu malestar al govern, i qüestionant la corrupció i l apoca importància que es dona a les normes de seguretat en llocs públics. L’entrevistador va preguntar a Pallardy si Rússia és un gegant amb els peus de fang, Pallardy va respondre que el punt feble de Moscou és la seva perenne corrupció “que està present en tots nivells” i “que la societat russa intenta lluitar-hi.” En el cas de Kemerovo, Pallardy afirma que pot ser un cas de corrupció dels constructors, que no sempre fan cas de les regulacions, per poder “estalviar-se diners.” Com a conseqüència, els constructors no “fan cas de les normes de seguretat,” per exemple, “alhora de construir prou sortides d’emergència. La corrupció també pot provenir “d’inspectors que normalment reben suborns per mirar per sobre o no realitzar les inspeccions” dels sistemes d’emergència.
Finalment, Pallardy opina que el President Emmanuel Macron “no hauria de tenir massa diàleg amb Rússia,” i que França estarà, possiblement, representada “no pel seu President, però pels directors de Engie i Total,” per què les dues corporacions tenen prijectes importants amb Rússia. Així, empreses Franceses i Rússes cooperen en projectes clau com el Nord Stream II pipeline, “que s’està construint tot i les sancions Nordamericanes que intenten aturar el projecte,” això ajudarà que Gazprom no hagi de confiar en el gasoducte que creua Ucraina per abastir la UE.
Poden trobar la intervenció de Diane Pallardy en el següent enllaç.