Diumenge, 08 de setembre del 2024

L’ACCO planteja una sanció de més de 122.000 euros a Élite Taxi per boicotejar Uber

L'agrupació de taxistes acusa l'entitat d'estar al servei de les multinacionals de plataformes

|

L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) estudia una sanció de més de 122.000 euros a Élite Taxi i Taxi Project per conducta anticompetitiva. L’expedient es va incoar el desembre del 2021 sota l’acusació que les dues entitats liderades per Tito Álvarez incitaven els taxistes a no adherir-se a la plataforma Uber o a donar-se de baixa del servei perquè aquesta empresa no pogués exercir la seva activitat a Barcelona. L’ACCO explicava en el moment de fer-se públic l’expedient que investigava “actes de boicot, pràctiques agressives i actes de denigració”. Élite Taxi ha anunciat que farà una assemblea el 22 de febrer per decidir si convoca protestes durant el Mobile World Congress per denunciar aquest proposta de sanció.

La multa plantejada per l’ACCO correspon a una infracció molt greu, per bé que ara s’obre un període d’al·legacions que podria fer variar el resultat final de l’expedient. Segons els taxistes, la proposta de sanció de Competència és un “atac directe, sense precedents, a la llibertat d’expressió”.

En un comunicat públic, Élite Taxi ha acusat l’ACCO d’estar “al servei d’Uber” i a la plataforma de dur a terme “pràctiques mafioses” i de “provocar la violència per utilitzar-la després en el seu favor”. Alhora, l’associació de taxistes afirma que la multinacional “ha provocat comissions d’investigació” a diversos països pels anomenats ‘Uber files’, els documents filtrats de la companyia que demostrarien pressions a polítics per establir el negoci. Élite Taxi va amenaçar amb una vaga durant la fira audiovisual ISE, però va optar per suspendre-la per avançar en les negociacions amb el Govern per la regulació del sector i les VTC.

Per la seva banda, l’ACCO ha informat que l’expedient sancionador contra les associacions del taxi està encara en tramitació i que, per tant, “encara no s’ha dictat resolució”. L’expedient, incoat el 16 de desembre del 2021, té un termini màxim de tramitació de 18 mesos. L’òrgan de Competència a Catalunya recorda que està obligat a no fer pública “cap dada” de l’expedient i que només informa de l’obertura d’expedients i de les resolucions que els tanquen. “La tramitació de tot expedient sancionador en matèria de competència requereix una sèrie de tràmits, tanmateix, tots ells tenen caràcter secret per tots aquells que prenen part en l’expedient i no han de fer-se públics”, recorda.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483