Dijous, 12 de desembre del 2024

La patronal del transport reclama la dimissió del director del Servei Català de Trànsit per “criminalitzar” el sector

Critica que es vinculin les morts a l'AP-7 amb l'augment de camions i vol diàleg amb el conseller d'Interior

|

La patronal dels transportistes reclama la dimissió del director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, per “criminalitzar” el sector. La Confederació Empresarial de Transports per Carretera de Catalunya (CETAT) critica que es vinculin les morts a l’autopista AP-7 amb l’augment dels camions arran de la fi dels peatges i carrega contra Lamiel per la seva “incompetència” i per “prendre decisions” sense consultar el sector. A més, reclama al conseller d’Interior tenir més diàleg amb ells. El president de CETCAT, Eduard Ayach, recorda que “la seguretat” és “primordial” per al sector del transport. I més encara, perquè en cas d’accident entre cotxe i camió, “el vehicle menys pesat té més probabilitat de patir conseqüències més greus”.

La CETCAT, sota el paraigües de la qual s’hi agrupen les principals associacions de transport de mercaderies, reclama que “no es criminalitzi” el sector i carrega contra el director del SCT. La patronal critica que es vinculi l’increment de sinistralitat a l’AP-7 amb l’augment de pas de camions, i assegura que les estadístiques no s’han analitzat en profunditat.

“A l’autopista l’increment no només ha estat de camions, sinó també de cotxes”, subratlla la CETCAT. La patronal recorda a més, que la carretera és el lloc de treball dels transportistes. “Ja tenen les nacionals restringides per circular-hi i, en general, no s’estan duent a termes les inversions en infraestructures”, diu l’associació.

La CETCAT reclama la dimissió de Lamiel per la seva “incompetència” al capdavant del càrrec (que ocupa des de fa nou mesos). “Per no atendre les nostres necessitats, per prendre decisions sense consultar el sector i per obviar sempre les al·legacions que fem davant les noves restriccions”, critica la patronal. I com a exemple d’aquest darrer punt, esmenta la decisió de fer circular els camioners a 80 km/h i només pel carril dret sense fer avançaments els diumenges a la tarda per l’AP-7.

En paral·lel, la patronal del transport també reclama més interlocució amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Li retreuen que “no hagi interlocutat amb el sector malgrat les reiterades peticions que se li han fet”.

2.300 empreses i 17.000 vehicles
La CETCAT, conjuntament amb la Coordinadora d’Organitzacions de Transportistes de Catalunya (COT), representa el 90% del sector del transport del país. En total, sota les seves sigles s’hi apleguen 2.300 pimes i 17.000 vehicles. A més, dins la CECAT s’hi integren també les associacions Transcarlit Barcelona, Asetrans Girona, Feat Tarragona i Asotrans Lleida; i dins la COT, AGTC i Astac Condal.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483