Dimecres, 22 de gener del 2025

La consellera Vilallonga es reuneix amb la ministra de Cultura d’Andorra per establir les bases d’un nou acord de col·laboració entre ambdós governs

Ha signat la renovació per dos anys del conveni de Faber Andorra, un projecte conjunt del Govern d’Andorra i de l’Institut Ramon Llull

|

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, i la ministra de Cultura d’Andorra, Sílvia Riva González, han mantingut avui una reunió de treball, que ha servit per establir les bases d’un nou conveni de col·laboració en matèria cultural, i per reforçar encara més el lligam entre ambdós governs. La trobada s’ha fet en el marc d’una visita institucional al Ministeri de Cultura i Esports d’Andorra, ubicat a l’antic Hotel Rosaleda, a la parròquia d’Encamp, en la qual hi han participat també la ministra d’Afers Exteriors d’Andorra, Maria Ubach, i la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé.

Catalunya i Andorra mantenen sòlides relacions en matèria cultural, i avui ambdós governs han manifestat la voluntat de continuar treballant conjuntament per a promoure el coneixement de la llengua i la cultura catalanes, el patrimoni material i immaterial, col·laborar en matèria d’arxius, museus i biblioteques, incrementar la visibilitat de les arts escèniques i garantir una major accessibilitat i suport de les institucions a les empreses culturals de l’àmbit audiovisual d’ambdós territoris.

La jornada d’avui ha servit també per formalitzat la renovació per dos anys del conveni de Faber Andorra, un projecte conjunt del Govern d’Andorra i de l’Institut Ramon Llull, iniciat el 2019. Forma part de la Xarxa de residències Faberllull que impulsa l’Institut Ramon Llull i, com Faberllull Olot, és una residència interdisciplinària que vol fomentar la importació de talent, el coneixement de nous projectes, les relacions internacionals i també posar a la disposició dels ciutadans les activitats que els residents puguin oferir. La residència permet acollir creadors i professionals de diversos àmbits (escriptors, traductors, artistes de disciplines diferents, estudiosos, científics, musicòlegs, etc.) que vulguin dur a terme una estada per desenvolupar un projecte.

Després d’un primer any amb un balanç positiu i després d’haver signat aquest conveni que dota de continuïtat i que consolida Faber Andorra, i d’acord amb els tècnics del Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra, també s’ha planificat la programació per a la tardor de 2020.

La tardor de 2020 Faber Andorra comptarà amb la presència de l’escriptora i periodista Anna Ballbona (programada inicialment per la primavera de 2020 però que no va poder venir a causa de la situació sanitària). També seran residents Marta Jordan (Polònia, que ja va ser resident durant 2019 a Faberllull Olot, traductora literària de l’espanyol al polonès) i Michal Brabec (República Txeca, catalanista i traductor).

Revista UNESCO en català
Prèviament a la signatura del conveni, la consellera Vilallonga i la ministra Riva s’han reunit amb el secretari de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO, Jean-Michel Armengo; Miquel Segura, de la plataforma audiovisual de la UNESCO d’Igualada; i Alà Baylac i Pierre Lissot, de la Universitat de Perpinyà, impulsors de la traducció al català de ‘El Correu de la UNESCO’.

‘El Correu de la UNESCO’ és una revista trimestral publicada per l’Organització Mundial de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura. La revista es publica en les sis llengües oficials de la UNESCO (anglès, àrab, castellà, francès, rus i xinès) ia portuguès, coreà, esperanto, i ara, català. Aquest projecte ha estat possible gràcies a la implicació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Centre Internacional per a la Creativitat Audiovisual –Plataforma Audiovisual de la UNESCO, l’Associació UNESCO d’Igualada, i la Universitat de Perpinyà.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483