Ja tenim un altre cavall de batalla: la regulació del teletreball. Com sempre, la vida va pel davant i el teletreball, fins fa poc incipient, es va normalitzant i, fins i tot, imposant, el que provoca, dins d’una majoritària acceptació i bon funcionament, alguns desajustos i necessitat d’aclarir serrells. I davant la implantació de normatives que intenten contemplar i descriure totes les possibilitats per fixar-ne pautes reguladores, la discussió està servida.
Així, la CEOE i Cepyme han criticat l’avantprojecte de llei sobre el teletreball en considerar que és un text “desequilibrat”, amb un “enfocament erràtic” i “apartat de la realitat del teixit productiu i de les necessitats d’empreses i treballadors”. Les dues organitzacions han explicat que aquest dimecres s’han reunit amb el Ministeri de Treball i els sindicats i que el text sotmès a informació pública “s’ha concebut al marge del diàleg social”, a més d’allunyar-se de la “voluntarietat, reversibilitat i acord”, en referència als principis de l’Acord Marc Europeu. Les patronals han avisat que el seu enfocament “no aporta la confiança i la seguretat necessàries per generar inversions i ocupació”.
Per tot plegat, CEOE i Cepyme al Ministeri de Treball que rectifiqui i torni a la mesa de diàleg. “Malgrat la legitimitat del govern per desenvolupar la seva competència legislativa en solitari, és fonamental acordar a través del diàleg social una regulació que permeti el teletreball per fer efectives totes les seves potencialitats”, han insistit.