La Cambra de Comerç de Barcelona i Saez DeCom, amb el suport de Turisme de Barcelona, han presentat aquest dijous el projecte ‘BacktoEvents’, una iniciativa per reactivar els esdeveniments presencials de manera segura. El sector ha subratllat el pes dels congressos a l’economia, amb un impacte de més de 1.700 milions d’euros a Barcelona el 2019, i un efecte multiplicador d’1,8 punts. Diverses entitats i empreses d’esdeveniments han proposat un pla d’acció que preveu realitzar tests d’antígens als assistents amb l’objectiu de tallar les cadenes de contagi i fer un seguiment de les normes de seguretat sanitàries durant els actes. A hores d’ara, el manifest ja compta amb més de 1.500 adherits.
Les empreses d’esdeveniments s’han presentat com un sector “estratègic” per a l’economia, amb un impacte de 1.761 milions d’euros a Barcelona el 2019. Aquell any, la ciutat va acollir 1.733 congressos i reunions, amb més de 665.000 assistents. “Aquest impacte beneficia a sectors tan diversos com l’hostaleria, els mitjans audiovisuals, el disseny o els transports”, ha explicat el director del Barcelona Convention Bureau, Christoph Tessmar. El sector de l’organització de fires i congressos generava abans de la pandèmia un volum de negoci de prop de 810 milions d’euros a Catalunya i ocupava directament 5.311 persones. Per la seva banda, les activitats organitzades per Fira de Barcelona tenen un impacte econòmic anual de més de 4.700 milions d’euros i generen més de 35.000 llocs de treball i 971 milions d’euros de recaptació fiscal.
El director executiu de l’ISE, Mike Blackman, ha subratllat el gran impacte dels esdeveniments en l’economia de la ciutat que els acull. En aquest sentit, ha assegurat que les fires del MWC i l’ISE contribuiran amb més de 400 milions d’euros a l’economia de Barcelona en despesa en hotels, restaurants o taxis, entre altres. El directiu també ha destacat el “lideratge” de la capital catalana en la indústria dels esdeveniments, així com les seves infraestructures, la qualitat dels hotels o la varietat en la gastronomia i els esdeveniments. “El 2022 tornarem millor i més grans”, ha afirmat.
La presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, també ha destacat la importància dels esdeveniments, amb un efecte multiplicador d’1,8 punts per a l’economia. És a dir, per cada cent euros produïts pel sector, se’n generen 180 al conjunt de l’economia del país. “Els esdeveniments són necessaris per teixir aliances comercials amb altres països, mantenir-nos al dia de les tendències del mercat, expandir-nos i establir els vincles inicials amb potencials clients”, ha assegurat. Per poder reprendre els actes presencials, les empreses d’esdeveniments, la Cambra de Comerç de Barcelona, Saez DeCom i Turisme de Barcelona han presentat un manifest amb un pla d’acció per garantir la seguretat davant la pandèmia. Aquest pla proposa fer tests d’antígens a tots els assistents abans d’entrar a l’acte i mantenir les mesures de seguretat dins el recinte.
El doctor especialitzat en medicina interna i malalties infeccioses, Oriol Mitjà, ha explicat que el contagi de coronavirus depèn de la durada de la trobada, la quantitat de persones, la càrrega viral i la susceptibilitat. Fins ara, les administracions han reduït la durada i les oportunitats de contagi amb els confinaments i les restriccions. Per poder flexibilitzar aquestes mesures, Mitjà ha proposat “atacar” la càrrega viral i la susceptibilitat d’agafar el virus. “Podem reduir la transmissió amb els tests d’antígens”, ha assegurat. El doctor ha afirmat que aquestes proves detecten el 99% de les persones molt contagioses i entre un 80% i un 90% de les persones amb un risc d’infecció moderat. Mitjà ha reconegut que aquests tests perden sensibilitat amb càrregues virals baixes, però ha assegurat que es tracta de persones poc contagioses. L’acte també ha comptat amb la participació del xef d’Estrella Michelin Nandu Jubany i el conseller delegat d’Event Management Institute, Raimond Torrents. A l’esdeveniment, celebrat a la Llotja de Mar, també hi ha assistit l’expresident de la Cambra de Comerç, Joan Canadell.
“L’esdeveniment més segur del món”
L’organització ha recreat aquest dijous el protocol proposat per reprendre els esdeveniments de forma segura. En arribar a la Llotja de Mar, s’ha pres la temperatura a tots els assistents i s’han donat mascaretes noves i gel hidroalcohòlic. Un cop dins del recinte, els infermers han fet tests d’antígens en sales separades. Els assistents han esperat els resultats del test a l’aire lliure. Un quart d’hora més tard, han rebut un missatge en el qual es comunicava el resultat de la prova. En cas de ser negatiu, els assistents han hagut d’ensenyar el missatge a dues persones diferents per poder accedir a la sala de l’acte. Dins d’aquest espai, també s’han pres les mesures de seguretat adients, amb un ús obligatori de la mascareta i les cadires respectant la distància de seguretat.
Text
Secció/Subsecció: Economia
Codificació territorial: Àmbit metropolità, Catalunya
Categories: Economia, Àmbit metropolità, Text, Catalunya
Id: 3774856
Etiquetes