Dimecres, 22 de gener del 2025

Foment del Treball i la Confederació Empresarial Andorrana signen un acord de cooperació

La patronal rumia presentar un recurs al TC per l'impost sobre les grans fortunes, demana que s'executi "el 100%" de les inversions dels PGE-23 per a Catalunya i insisteix en una rebaixa de l'IRPF "a totes les persones físiques"

|

Foment del Treball i la Confederació Empresarial Andorrana han signat un acord de cooperació amb l’objectiu de reafirmar i potenciar la cooperació empresarial entre Catalunya i Andorra, fomentar la col·laboració entre les empreses catalanes i andorranes i impulsar iniciatives transfrontereres que revitalitzin l’economia dels dos països. El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, visitarà Andorra dimarts i dimecres per reunir-se amb les juntes directives i els presidents de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), Daniel Armengol, i de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena.

Durant aquesta visita, el president de Foment també mantindrà una reunió de treball amb el cap de Govern del Principat d’Andorra, Xavier Espot, amb qui les novetats sobre les negociacions de l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea, i la possibilitat de continuar reforçant els àmbits de cooperació econòmics entre Andorra i Catalunya.

Cal que s’executi “el 100%” de les inversions dels pressupostos estatals del 2023 per a Catalunya
Foment del Treball ha demanat que s’executi “el 100%” de les inversions previstes per a Catalunya als Pressupostos Generals de l’Estat, el projecte de llei dels quals ha començat avui el tràmit parlamentari al Congrés dels Diputats. L’entitat valora de forma positiva que els comptes públics destinin un 17,2% de la inversió estatal regionalitzable a Catalunya (2.308,92 milions d’euros), però demana que “en la mesura del que sigui possible” s’executi completament. En el cas que no sigui així, la patronal demana que aquesta inversió “no es perdi i es transfereixi a la Generalitat”, tal com ha proposat “reiteradament”.

Recurs al TC per l’impost de solidaritat
En uns dies de frenètica activitat, Foment del Treball es planteja portar presentar un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional si l’Estat acaba aprovant el nou impost sobre les grans fortunes, segons ha afirmat el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, en una entrevista a la cadena Cuatro. “És un impost precipitat, poc rigorós, populista i electoral”, ha insistit Sánchez Llibre. El president de Foment ha recordat que al juny el Partit Socialista va rebutjar un tribut “d’aquestes característiques” proposat per Unides Podem i ha criticat que el partit “hagi canviat de posicionament en tres mesos”. Sánchez Llibre també ha insistit a demanar que l’Estat rebaixi l’IRPF “a totes les persones físiques”.

Segons defensa la patronal, l’Estat ja incrementat la recaptació arran de la pujada de preus generalitzada, motiu pel qual demanen la deflactació de la tarifa de la renda per a totes les persones físiques. “No té sentit que es recaptin entorn de més de 32.000 milions i que aquests impostos no reverteixin al consumidor”, ha criticat Sánchez Llibre. Sobre l’impost de patrimoni, Sánchez Llibre ha recriminat que és un tribut “que no existeix a cap sistema democràtic” i ha insistit en la “dubtosa constitucionalitat” d’aquest.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483