Divendres, 07 de febrer del 2025

Els socis del Grup Caixa d’Enginyers avalen la gestió dels òrgans de govern de l’Entitat

Els comptes anuals del 2020 dónen -7.771 milions d’euros en volum de negoci i una ràtio de capital del 15,21%

|

El Grup Caixa d’Enginyers, cooperativa de crèdit de serveis financers i asseguradors, ha presentat als seus socis i sòcies els resultats obtinguts el passat exercici 2020. L’Entitat ha consolidat un any més els nivells de solvència i liquiditat posant de manifest la seva fortalesa i solidesa, així com l’èxit del seu model cooperatiu i de banca responsable.

En l’Assemblea General Ordinària del Grup Caixa d’Enginyers, els socis i sòcies de l’Entitat van aprovar els comptes anuals de l’exercici 2020 així com els estats d’informació no financera, entre d’altres punts de l’ordre del dia. El mateix dia també va tenir lloc l’Assemblea General de la Cooperativa de Consumidors i Usuaris dels Enginyers. També es va aprovar una retribució de l’1,5% sobre el nominal efectiu de les aportacions al capital social. Cal destacar que el 2020 l’Assemblea va aprovar una revalorització títol, el qual va passar de 96 a 100 euros.

Pel que fa als resultats econòmics i financers de l’exercici 2020, el Grup Caixa d’Enginyers va destacar en l’Assemblea la consolidació, un any més, dels nivells de solvència i liquiditat, malgrat la dificultat associada al context marcat per la crisi provocada per la COVID-19. Davant d’això, el Grup va realitzar un important esforç creditici i de suport a l’economia per a respondre a les necessitats dels socis i sòcies i de la societat. Concretament, el creixement del Grup es va materialitzar amb el volum
de negoci aconseguit, que es va situar a tancament de 2020 en els 7.771
milions d’euros amb un increment anual del 8,8%. El resultat abans
d’impostos va ser de 12,53 milions d’euros, amb un benefici net d’11,36 milions d’euros, la qual cosa va suposar un ROE del 5,40% davant el -1,42% que va registrar el sector.

Tanmateix, Caixa d’Enginyers va obtenir una ràtio de capital CET1 del 15,21%, molt per sobre de la mitjana del sector a Espanya, que es va situar en el 12,54% segons dades estimades a tancament de l’exercici per AFI (Analistes Financers Internacionals), la qual cosa ha permès abordar de forma folgada el creixement del negoci, de l’activitat creditícia i dels riscos que comporta la disrupció financera per la COVID-19.

Joan Cavallé, director general de Caixa d’Enginyers va destacar les bones xifres econòmiques i financeres de l’Entitat, així com les bones perspectives pel que fa a 2021 i la intenció de Caixa d’Enginyers de: “Ser un agent actiu en la recuperació econòmica, el finançament de la transició ecològica, la digitalització i la reindustrialització”. En aquest sentit, va destacar cinc línies d’actuació des de les quals treballarà Caixa d’Enginyers:

* Continuar guanyant proximitat amb els socis aprofitat les capacitats
digitals: L’Entitat vol reforçar els canals digitals, però a la vegada, personalitzant-ne la relació a través de banca intel·ligent. A més s’incrementaran els contactes amb els socis i es potenciaran els serveis de banca especialitzada.

* Increment de la concessió creditícia en un 25% i reforçar l’activitat orientada a les empreses a través del Pla UE Next Generation: Caixa d’Enginyers donarà suport i acompanyarà els socis que vulguin accedir als fons europeus, avançarà les subvencions concedides per agilitzar el desenvolupament dels projectes i finançarà projectes d’inversió, tant públics com privats, que requereixin completar l’aportació dels fons europeus.

* Manteniment de la inversió en tecnologia per continuar adaptant l’Entitat al context de creixement i digitalització. Durant els últims 6 anys, Caixa d’Enginyers ha fet inversions per valor de 40 milions d’euros amb l’objectiu d’assolir un alt nivell de digitalització dels socis (el 74,8% dels socis són digitals, amb un creixement de 5,2 punts percentuals el 2020). Per l’any 2021
l’Entitat disposa d’un pressupost per digitalització de 8 milions d’euros.

* Manteniment d’una exigent política de riscos que afronti, no sols els riscos tradicionals bancaris, sinó també, els climàtics de les diferents exposicions creditícies i inversores.

* Generació d’un impacte positiu per a la societat a través dels criteris ASG. En aquest sentit, Caixa d’Enginyers és referent i pionera en finances sostenibles i Inversió Socialment Responsable (ISR) i està treballant intensament perquè el 50% de les seves inversions tinguin aquesta etiqueta.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483