Un total de 106 empreses i centres educatiu d’FP rebran recurs procedents dels fons Next Generation EU per a 59 projectes d’innovació per contribuir a al modernització de la Formació Professional. De les 228 propostes rebudes entre el juny i l’agost del 2021, el Ministeri n’ha seleccionat 141 per la seva capacitat per afegir valor a l’FP i el seu potencial per generar i compartir coneixements, segons el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert. Dels 141 projectes, 59 estan participats per escoles i empeses catalanes, l’equivalent al 42% dels projectes seleccionats a tot l’Estat. Entre els projectes seleccionats, n’hi ha de la indústria 4.0, internet de les coses, robòtica col·laborativa, digitalització, impressió 3D i IA, entre d’altres.
Segons la Generalitat, els projectes requereixen la participació d’entre dos i tres centres de Formació Professionals situats en comunitats autònomes diferents i una empresa, fundació, associació o entitat. La quantitat màxima per a projecte és de 220.000 euros, amb ajuts superiors als 50.000 euros per a cadascun dels centres que hi participin i de 20.000 euros en el cas d’empreses o entitats.
Alguns dels projectes que rebran més de 200.000 euros són la creació d’un banc de projectes ABP i altres metodologies actives d’aprenentatge per a la FP impulsat l’institut d’Escola del Treball i pimes (211.769 euros); l’AB remot per a indústria 4.0 de l’Institut Marianao de Sant Boi de Llobregat i Argològic SA de Cornellà de Llobregat (219.949 euros); un projecte per a la instauració del programa d’ensenyament- aprenentatge de la innovació de l’IES Pere Martell de Tarragona (219.900 euros); i un projecte d’hidrogen verd per electròlisi de l’Institut Comte de Rius i l’instittu Escola del Treball de Lleida (220.000 euros) i un altre d’Intel·ligència artificial i robòtica col·laborativa per a la digitalització de processos industrials basats en visió de l’Institut Palau Ausit de Ripollet i Piplus Servicios Profesionales SL de Barcelona (219.996 euros).