El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit el recurs de la Fecasarm en què demana mesures cautelars per a la reobertura de l’hostaleria i la restauració en servei continuat fins a les deu de la nit després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPV). La demanda de l’entitat catalana també vol que determinades activitat d’oci nocturn com els cafès teatre, cafès concert i sales de concerts puguin funcionar com a servei de bar. La Fecasarm, que ja ha presentat set recursos contra les mesures de la Generalitat, espera que l’alt tribunal català pugui emetre la resolució sobre aquestes cautelars aquesta mateixa setmana.
Concretament, segons la patronal que agrupa els sector de la restauració i l’oci nocturn, es podria pronunciar aviat sobre els mesures cautelars urgents o bé subsidiàriament, per la via ordinària i deixant 48 hores a la Generalitat perquè justifiqui les mesures. En qualsevol cas, Fecasarm espera que l’alt tribunal estimi les mesures cautelars i el sector pugui reobrir aquesta mateixa setmana.
L’argumentació de Fecasarm gira sobre quatre arguments. El primer és que les obertures intermitents de bars i restaurants estava justificada només per Nadal per evitar les llargues sobretaules; el segon que “el virus no es transmet més en unes hores que en unes altres” i per tant no es “justifica” el tancament per franges; en tercer lloc un estudi d’una consultora que conclou que més d’un 70% dels contagis s’han produït en torbades de familiars i amics davant un 3% que s’han localitzat en la restauració; i per últim, l’existència de “fórmules tecnològiques que fan innecessari reduir horaris i tancar activitats per evitar contagis” i aporta una segona prova pericial a càrrec de l’empresa experta en bioseguretat Siexsein.
A banda, Fecasarm també ha exposat que els ajuts de les administracions han estat “del tot insuficients” i recorda que la moratòria per presentar concursos de creditors finalitza en un més, el 14 de març.