La segona edició del Seafood Expo Global /Sea Food Processing Global a Barcelona ha tancat aquest dijous amb la visita de més de 33.000 professionals, xifra que suposa un increment del 24% respecte l’any passat, segons ha informat l’organització en un comunicat. L’organització ha subratllat que la fira ha batut tots els seus rècords en superfície expositiva i número d’empreses participants. Hi han près part 2.078 empreses expositores de 87 països, 68 pavellons nacionals i regionals i un impacte econòmic de fins a 150 milions d’euros per a la ciutat. En total, les empreses han ocupat 49.339 metres quadrats nets de superfície d’exposició, un 24% més que l’any passat i un 21% més que la darrera edició celebrada a Brussel·les, el 2019.
La presidenta de Diversified Communications USA, empresa organitzadora de la fira, Liz Plizga, ha celebrat que els tres dies de saló han estat “molt atrafegats, productius i plens d’oportunitats” per a les empreses dedicades a la indústria dels productes de mar i ha afegit que el Seafodd Expo Global/Sea Food Processing Global es continua posicionant com “l’esdeveniment mundial ineludible” de la indústria d’aquest sector.
Durant tres dies, el Seafood, que ha celebrat la 29a edició, ha exposat els darrers llançaments de productes de proveïdors de productes del mar d’arreu del món i ha mostrat les darreres tendències en equips de processament i envasat, control de qualitat, seguretat alimentària i serveis d’higiene.
Paral·lelament, s’ha celebrat un programa de conferències amb més de 20 sessions divulgatives presentades per més de 85 experts internacionals de la indústria pesquera, reguladors, economistes, ONG i experts en biodiversitat i sostenibilitat. L’edició de l’any que ve celebrarà al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona entre el 23 i el 25 d’abril.