ACN
La comarca del Tarragonès torna a ser la que rep una major dotació pressupostària de la Generalitat al territori, amb 31,16 milions d’euros. El controvertit Palau d’Esports de Tarragona 2017, desencallat ‘in extremis’ després dels entrebancs en l’adjudicació, s’emporta un total de 16,3 milions d’Infraestructures.cat i del Consell Català de l’Esport.
El Centre Penitenciari Mas d’Enric, en funcionament des de finals de novembre, també rep diverses partides d’inversió. Es tracta de l’execució de l’escomesa d’aigua, xifrada en 317.132 euros, i de diversos equipaments per a la unitat d’hospitalització que sumen 225.000 euros. La primera fase de construcció de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals i col·lectors en alta del Catllar s’adjudica 4,65 milions d’euros i ,els col·lectors en alta del sistema oest del Catllar, 2,47 milions d’euros.
Les obres de remodelació de la segona fase de les urgències de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, iniciades fa poc més d’un any, reben 2,31 milions d’euros dels comptes del 2016, així com un milió addicional en concepte d’equipaments de mobiliari, informàtica o maquinària, entre d’altres. En matèria sanitària, el pressupost també inclou partides per import de 620.000 euros per costejar el trasllat del servei de rehabilitació de l’Hospital Joan XXIII a l’Hospital Sociosanitari Francolí.
També hi figuren prop d’1,09 milions d’euros per a les obres de rehabilitació i reforç de l’estructura de la residència per a gent gran i centre de dia La Mercè, també a Tarragona; 667.768 euros per a l’equipament del centre de salut de Vila-seca, i 206.146 euros per a la construcció del consultori local de la Canonja.
Pel que fa a centres educatius, es consignen 233.838 euros corresponents a l’execució de les obres a l’escola Bernat Calvó de Vila-seca. Els comptes també preveuen petites actuacions en altres equipaments: 25.423 euros pel canvi de caldera de gas a l’IES de Campclar; 4.114 euros corresponents a l’informe de la patologia que afecta l’escola de Torreforta -on es va registrar un moviment del terra-, o 2.904 euros per la col·locació de parquet sintètic al mateix centre.
Les Muralles de Tarragona tornen a rebre una partida de més de 200.000 euros per a la cinquena fase dels treballs de rehabilitació. Així mateix, el Teatre Romà de Tarragona rep un total de 450.000 euros corresponents a l’execució de les obres de conservació, restauració i excavació arqueològica. En un altre ordre de coses, la Generalitat pressuposta 21.659 euros al pla director urbanístic de reordenació de l’àmbit del CRT de Vila-seca i Salou, on es projecta BCN World.
El Baix Camp rep 5,5 milions d’euros
A la comarca del Baix Camp, els comptes inclouen 1,86 milions d’euros per a l’ampliació del conveni amb l’Ajuntament de Cambrils per la construcció del CAP, una partida que ja figurava al pressupost del 2015. La Generalitat destina poc més de 670.000 euros a la depuradora d’aigües residuals i col·lectors de les Borges del Camp i poc més de 92.000 a la de l’Aleixar. Al Baix Camp també hi destaca la inversió de més d’1 milions d’euros al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per dotar de subministrament elèctric els sectors Les Tàpies II i Camí de la Porrassa. El sector oest del CIM El Camp, ubicat al terme de Reus, rep 300.000 euros.
L’Institut la Talaia de Calafell rep prop de 3,6 milions d’euros
Una de les obres que reben més pressupost per al 2016 a la demarcació -malgrat que als comptes figura dins l’Àmbit Penedès-, són els 3,58 milions d’euros per a l’Institut la Talaia de Calafell (Baix Penedès), que continua en obres. En aquesta mateixa comarca, que rep 8,4 MEUR en conjunt, destaquen els 3,75 milions d’euros destinats al contracte de gestió de serveis d’Applus Idiada -empresa d’enginyeria de l’autombòbil ubicada a Santa Oliva-, per a millores dels equipaments de les pistes de proves i projectes de recerca.
La nova variant de Valls i millores a la C-37, inversions a l’Alt Camp
A l’Alt Camp, comarca que rep 5,25 milions d’euros de la Generalitat, destaquen els 1.157.914 euros per a la construcció de la variant que enllaçarà les carreteres C-37 i N-240 a Valls. Precisament, els comptes també preveuen 2,2 milions d’euros per a diverses millores a la C-37, en aquest cas en prop de 20 quilòmetres entre Querol i el Pont d’Armentera. La Generalitat destinarà també 250.000 euros al condicionament de la C-51 entre Valls i El Vendrell.
En un altre ordre de coses, el pressupost destina 704.000 euros a la connexió elèctrica exterior i de la xarxa interior del sector Palau de Reig de Dalt, a Valls, càrrec de l’Incasòl. Els comptes recullen també 147.000 euros corresponents a les obres de l’Institut Serra de Miramar de la capital de comarca.
Actuacions viàries al Priorat i cap nova inversió a la Conca de Barberà
Al Priorat, que en rep gairebé 1,6 milions d’euros, es portaran a terme diverses actuacions. En l’àmbit viari destaca la construcció de cunetes trepitjables per valor de 566.000 euros a la T-702 entre Cornudella i la Vilella Baixa. També es faran millores a les carreteres T-300 i a la T-363 consistents en el reforç del ferm, instal·lació de barreres i construcció de cunetes amb una inversió de 391.900 euros.
També al Priorat, els comptes tornen a reflectir partides per als sistemes de sanejament de Gratallops, Marçà, Els Guiamets, Porrera, Capçanes i la Torre de Fontaubella, que en total freguen els 200.000 euros. Per contra, la comarca de la Conca de Barberà rep 760.826 euros en aquests comptes, però no hi destaca cap nova inversió.