Dimecres, 22 de gener del 2025

El Govern aprova el Pla Estratègic d’Infraestructures Digitals

Té com a objectiu connectar el territori i una mobilitat "col·lectiva, connectada i descarbonitzada", entre d'altres

|

El Govern ha aprovat aquest dimarts el full de ruta del desplegament d’infraestructures digitals a Catalunya fins al 2030, el Pla Estratègic d’Infraestructures Digitals (PEID), que defineix la xarxa d’infraestructures necessària per al desplegament dels serveis digitals actuals i futurs a Catalunya des de les perspectives corporativa i de país. El PEID s’emmarca en la priorització del Govern per les infraestructures físiques i digitals com a clau per fer de Catalunya “una nació digital amb una ciutadania apoderada, un territori connectat, una administració cibersegura, una economia digital i digitalitzada, i una mobilitat col·lectiva, connectada i descarbonitzada”, segons ha informat l’Executiu.

El PEID situa les infraestructures digitals com a infraestructures bàsiques i estratègiques per assolir la cohesió social i territorial del país i garantir el desenvolupament i la competitivitat de la indústria i l’economia en un mercat i un món cada cop més global i digitalitzat. En aquest sentit, les infraestructures digitals considerades pel PEID són les Xarxes fixes i xarxes mòbils (serveis de connectivitat); CPD i punts d’intercanvi de tràfic de dades (serveis de computació); IoT (serveis ‘smart’); Xarxa RESCAT (serveis d’emergències), i Xarxes TDT/FM (serveis de difusió).

El PEID es marca quatre objectius estratègics: dotar tot el país de cobertura de xarxes de nova generació amb una bona qualitat de servei; promoure la competència efectiva en xarxes fixes i mòbils, habilitar infraestructures que permetin la implantació dels nous serveis digitals i ampliar la cobertura i les prestacions dels serveis corporatius via ràdio. S’estima en més de 450 milions d’euros la inversió necessària per executar les accions que proposa per fer de Catalunya un país cohesionat amb infraestructures digitals competitives. El finançament de les actuacions previstes al PEID s’articularà mitjançant el pressupost ordinari de la Generalitat de Catalunya i els de les quatre diputacions, fons europeus NextGenerationEU i ReactEU, la contractació corporativa i la col·laboració publicoprivada.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483