El Banc Sabadell ha impulsat un nou pla de prejubilacions que afectarà al voltant de 500 treballadors al llarg d’aquest exercici, segons ha avançat aquest dilluns ‘La Vanguardia’ i han confirmat fonts sindicals a l’ACN. El nou programa és independent de les 1.800 sortides que es van acordar el desembre passat, on també es van produir jubilacions i baixes incentivades. Segons les mateixes fonts sindicals, aquest tipus d’acords són habituals cada any, tot i que assenyalen que la xifra de prejubilacions d’enguany és més elevada respecte a exercicis anteriors. De moment no han transcendit quines seran les condicions de sortida, però des dels sindicats apunten que seran similars a les que es van pactar en l’últim pla de sortides.
Al desembre, el Banc Sabadell i els sindicats van arribar a un acord per la sortida de 1.800 empleats. Pel que fa a les prejubilacions, es va fixar que els treballadors rebrien un 75% del seu salari anual assignat, més el conveni especial amb una actualització de l’1% anual fins que el treballador arribi als 63 anys. Com a màxim, els empleats afectats podran rebre 280.000 euros, una xifra que puja fins als 300.000 euros per als nascuts entre 1962 i 1964. Pel que fa a les jubilacions anticipades, l’acord contemplava compensacions del 10% del salari anual a partir dels 63 anys i compensacions del 20% del salari anual per als nascuts entre 1956 i 1957.
Arran de la reestructuració, el Banc Sabadell va tancar el primer trimestre de 2021 amb poc més de 15.000 empleats –sense tenir en compte TSB-, un 12,4% menys respecte a mateix període de l’exercici anterior.
A banda del pla d’eficiència impulsat recentment per l’entitat, el banc també anunciarà el pròxim 28 de maig un nou pla estratègic per definir l’estratègia futura del banc. Durant l’última presentació de resultats, el conseller delegat del Sabadell, César González-Bueno, va optar per no entrar en detalls sobre els efectes que tindria aquest pla sobre la plantilla. En la seva intervenció, el directiu es va limitar a assenyalar les seves línies mestres, que passaran per dividir l’activitat del grup en tres negocis –banca d’empreses, banca de particulars i banca corporativa- i posar el focus en “la rendibilitat, la digitalització, l’eficiència i la generació de valor per l’accionista”.