Una de cada dues empreses catalanes ha sol·licitat acollir-se al pla d’ajudes ‘Kit digital’ dels fons Next Generation de la Unió Europea. Segons ha detallat aquest dijous director general de Red.es, Alberto Martínez Lacambra, a la demarcació de Lleida aquesta xifra escala fins al 57%. Girona i Tarragona també superen el 50% de peticions mentre que a Barcelona està lleugerament per sota. “És insòlit”, ha destacat en una conferència organitzada pel Col·legi d’Economistes de Catalunya en la que ha afirmat que aquesta iniciativa és l’exercici més gran de col·laboració publicoprivada de la història d’Europa.
“Ha tingut un nivell d’acceptació absolutament important”, ha resumit el director de l’entitat pública encarregada de gestionar aquest projecte pensat per fomentar la digitalització de les petites, mitjanes i ‘micro’ empreses. Així mateix, ha ressaltat que l’objectiu és arribar a ajudar un milió de companyies en un procés que ha de ser un primer pas cap a la tecnificació i la robotització de la seva activitat. “Hem d’empènyer a les nostres pimes perquè entrin a les solucions bàsiques de la digitalització, i a partir d’aquí comença el camí, que no s’acaba mai i sempre va evolucionant, però és que no hi ha res pitjor que quedar-se enrere”, ha defensat Martínez Lacambra.
D’altra banda, el responsable de Red.es ha defensat l’aposta feta per dissenyar un sistema de distribució de les ajudes amb molta capil·laritat, basat en “agents digitalitzadors” que són, en la majoria de casos, pimes distribuïdes per tot el territori. Gràcies a aquest model, ha afirmat, s’ajuda el teixit productiu del sector tecnològic i es facilita que hi hagi una actitud proactiva per part de les empreses a buscar clients i oferir-los les possibilitats d’aquest projecte europeu.