Dimecres, 12 de febrer del 2025

Denuncien que els pagaments del SEPE no arriben

Centenars d'afectats difonen a les xarxes la seva situació: "No puc pagar el lloguer perquè no em ingressen el que em correspon"

|

Milers de treballadors espanyols no han cobrat la prestació que els correspon en estar afectats per un ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació), el que està provocant una forta indignació.

La gestió està sent força caòtica. Dels gairebé 4 milions de treballadors afectats per ERTO, arran de la pandèmia, una part ha cobrat, però no se’n sap quin percentual. Hi ha casos sorprenents com que, en una mateixa empresa hi ha qui ha rebut els diners i qui no.

El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), organisme dependent del Ministeri de Treball, manté silenci oficial malgrat que alguns afectats han dit que la resposta rebuda era que hi havia “problemes tècnics informàtics” i que, per això, “no cobraran fins al juny”, tot i que hi ha ERTOS que començacen el 14 de març.

Davant les múltiples queixes dels treballadors, des del Ministeri de Treball asseguren que queden “molt pocs” expedients per reconèixer i que s’està a punt de tancar un acord amb la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvi (CECA), perquè se sumin el resta d’entitats financeres, i s’està intentant que abans del juny hi hagi algun pagament encara que sigui parcial.

Al SEPE admeten que “hi ha una allau d’expedients tramitats i els treballadors estan desbordats”. Com a dada reveladora, recalquen, “només entre el 24 i el 25 d’abril d’aquest any 2020 es van tramitar 600.000 expedients de treballadors, en tot el mes d’abril de 2019 van ser 500.000 expedients”. “Tot això, òbviament, pot comportar alguns errors humans, que en tot cas es corregiran”.

El SEPE també ha volgut trespassar part de les culpes a les gestories i immediatament, des de les assessories li han respost: “Creiem que des del Servei públic d’ocupació volen culpar del retard en el pagament de les prestacions a les empreses i assessories i això és incorrecte i injust”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483