Dimarts, 05 de novembre del 2024

Les finances internacionals encara són ‘cosa d’homes’

|

Redacció

La cultura de ‘l’home blanc’ en el sector financer segueix sent un llast fins i tot en una de les principals capitals de la indústria, Londres. Així ho va explicar ahir Megan Butler, directora de supervisió de l’Autoritat de Conducta Financera britànica, durant una cimera internacional de dones professionals de les finances. “És extremadament rar en la meva vida professional que tingui una conversa amb un cap de departament en un banc d’inversió o amb un director de negocis global que no sigui un home blanc”, va criticar Butler. “Cada cop m’és més difícil acceptar-ho”, explicava en declaracions recollides per Bloomberg.

Butler va admetre que el sector financer ha canviat poc des que va començar a treballar-hi en els anys 80. “Durant vint anys, m’he resistit completament a la idea de marcar quotes de gènere. Ho trobava paternalista i insultant, i no volia cap taca en els èxits que havia aconseguit”, rememorava la professional.

Butler segueix descartant la imposició de quotes, però admet que “els canvis no han sigui prou ràpids”. Des de l’òrgan que dirigeix, s’està intentant ara exercir pressió per millorar la representativitat a través de compensacions i l’elecció de noves professionals en alts càrrecs i consells de les empreses.

“Pensament de grup”

La reguladora va assegurar que la homogeneïtat en el sector financer pot acabar provocant “pensament de grup”, un dels motius que van provocar la crisi financera de 2008 (diversos estudis suggereixen que les dones s’arrisquen menys que els homes a l’hora de fer inversions). Butler va atribuir part del problema a les normes “no escrites” que impedeixen a les dones amb fills ascendir laboralment, i va llançar una previsió: fins d’aqui cinc anys no hi haurà cap dona que exerceixi de consellera executiva d’un gran banc. “Es tracta d’un període terriblement llarg”, reblava.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483