Dilluns, 23 de desembre del 2024

El Cercle Català de Negocis veu a Foment “corresponsable” de les mesures de l’Estat contra l’1-O

|

Redacció

El Cercle Català de Negocis (CCN) ha respost de manera contundent a l’informe jurídic sobre l’1-O fet públic per Foment del Treball, apuntant que la patronal serà “corresponsable” de les “mesures excepcionals” que prengui l’Estat, incloent les que “puguin violar la integritat de les persones físiques”. En un comunicat, l’organisme independentista es pregunta fins a quin punt Foment està disposada a “justificar les accions de l’Estat espanyol”, i critica les entitats empresarials catalanes que “es venen als interessos de l’oligarquia extractiva de Madrid” mentre s’anul·la “l’autogovern de Catalunya” i es retallen “els drets i les llibertats fonamentals”.

L’organisme insta a totes aquelles empreses, gremis i patronals vinculats amb Foment a “què l’abandonin si no s’hi senten representats”. “Perquè la independència d’un país comença per la independència de les entitats de la seva societat civil”, recorda el text.

Legalitat internacional

El CCN també posa en dubte les conclusions de l’informe jurídic de Foment, i recorda que “tant l’ordenament jurídic internacional com l’ordenament intern avalen la decisió del Parlament de Catalunya”. En aquest sentit, l’agrupació d’empresaris recorda que el dret internacional empara “fins i tot” la proclamació unilateral d’independència, i que el dret a l’autodeterminació dels pobles “emana de la llibertat”, que és el primer dels drets humans.

L’informe de Foment del Treball considera que la llei del referèndum de Catalunya “no respecta els mínims exigits per les organitzacions internacionals” , ja que el dret de secessió només es reconeix el dret de secessió “en processos de descolonització i en els casos de greus vulneracions dels drets humans”. Per contra, el CCN recorda que l’autodeterminació  “s’ha aplicat més enllà dels casos de la descolonització, incloent els casos de les repúbliques bàltiques i les sorgides de la dissolució de l’antiga URSS i Iugoslàvia.

Davant el “barroer” informe de la patronal, el Cercle recorda que “els referèndums i les declaracions unilaterals d’independència són mesures emparades per la legalitat internacional, quan està en joc la supervivència política, social, econòmica i cultural i, sobretot, la dignitat personal i col·lectiva de les persones i dels pobles”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483