CCOO i UGT han acusat les empreses del tercer sector social de voler “apropiar-se” de les millores salarials dels treballadors del sector. Els sindicats recorden que la negociació del conveni que havia d’equiparar les condicions de treball a les del personal de les administracions que fan la mateixa feina estava bloquejada fins que la Generalitat no augmentés les tarifes públiques, increment que es va donar arran del decret per fer front a la covid-19. Així, ara critiquen que la patronal només vulgui pactar un augment salarial de l’1% pel 2020 –amb efectes retroactius des de gener- i d’un 0,5% pel 2021.
En un comunicat, recorden que el decret aprovat el 3 de novembre apunta que la finalitat de l’increment de tarifes i preus “és promoure, necessàriament, una millora de condicions laborals i retributives de les persones treballadores professionals de la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública, amb l’objectiu de millorar, en darrer terme, la qualitat del servei públic prestat a la ciutadania”.
Així, els sindicats critiquen que tot i que la Generalitat ja hagi destinat un 3% de mitjana als ingressos de les empreses i entitats del sector d’infància, que és un increment directe a la tarifa pública del servei, la Confederació “s’apoderi dels increments” i “deixi les molles” per als treballadors.
CCOO i UGT diuen que se senten “insultats i avergonyits” amb l’actitud de la patronal i lamenten que els treballadors han estat “donant-ho tot” durant la pandèmia. En aquest context, demanen a l’administració que “no miri cap a un altre costat”. “Ja no hi ha més excuses per endarrerir un acord salarial i de classificació professional després de dos anys de congelació salarial”, asseguren. A més, els sindicats avisen que estan preparant accions per “desemmascarar” la patronal.