Dimarts, 05 de novembre del 2024

Canadell vol fer Catalunya capdavantera en la mobilitat sostenible

La Cambra de Barcelona fa una crida a presentar projectes fins el 25 de juliol

|

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha anunciat aquest dijous la intenció de crear un ‘hub’ industrial de la mobilitat sostenible amb l’objectiu d’impulsar projectes d’empreses i emprenedors lligats i que situï Catalunya “com un actor de nou i de forma continuada a nivell europeu i si pot ser mundial” en aquest àmbit. En una roda de premsa telemàtica, Canadell ha explicat que el projecte també busca “transformar la indústria de la mobilitat i fer-la més resilient” i ha subratllat la importància que tingui una “vocació exportadora” i sigui “competitiva”. La Cambra farà una crida al teixit empresarial i altres entitats a presentar els seus projectes a través de la Llotja Virtual fins el 25 de juliol.

Canadell ho volgut deixar clar que la finalitat no és substituir la multinacional nipona sinó que la proposta de creació d’aquest ‘hub’ “neix” de l’anunci del tancament de Nissan. “Si venen deu projectes i en queden tres o quatre, ja veurem si encaixarien en unes instal·lacions de la Zona Franca”, ha apuntat. “És un tema que es podria plantejar però no és l’objectiu principal”, ha reiterat.

Canadell ha afegit que seria com un “viver de projectes” en què la Cambra i les entitats que hi donen suport “vetllaran pel seu èxit i tirin endavant”. Les empreses, emprenedors i també entitats, cooperatives i associacions relacionades amb la mobilitat podran presentar els seus projectes a través de la Llotja Virtual de la Cambra fins el 25 de juliol, tot i que Canadell no ha descartat que el termini es pugui ampliar.

Canadell ha recordat que fa 40 anys Nissan va entrar a Europa a través de Barcelona perquè hi va trobar “un entorn industrial adequat”. “Si demostrem que seguim sent un ‘hub’ potent, no tenim cap dubte que arribaran noves inversions estrangeres que puguin aprofitar aquest ecosistema”, ha indicat en una roda de premsa telemàtica, juntament amb el president del RACC, Josep Mateu.

La mobilitat: una palanca de recuperació econòmica
El president del RACC ha situat la mobilitat “pot ser una gran palanca per dinamitzar i impulsar la recuperació econòmica” després de la crisi de la covid-19, que segons Mateu, ha de portar “canvis importants i transformacions profundes”, tant a nivell de l’impacte ambiental com de les noves tecnologies.

D’altra banda, ha remarcat que Catalunya es una empresa que té “molt coneixement, responsabilitat i empenta” i ha ressaltat la necessitat de trobar finançament per als projectes que siguin viables. Ha citat, per exemple, iniciatives relacionades amb el vehicle elèctric, les bateries, la micromobilitat, la mobilitat neta i autònoma o per exemple amb el sistema de ‘contactless’ al transport públic i els vehicles compartits, entre molts altres.

Al projecte, hi donen suport diverses entitats, com el RACC, Fira de Barcelona, el Clúster de l’Automoció, el Circuit de Catalunya, empreses com Moventia i Ficosa, centres com la Universitat Pompeu Fabra i l’IQS, el centre tecnològic Leitat i entitats financeres com el Banc Sabadell i Caixabank. També hi col·labora el Consorci de la Zona Franca, que podria cedir part de l’espai que pugui deixar Nissan d’aquí uns mesos a nous projectes relacionats amb la mobilitat sostenible, segons ha comentat el president de la Cambra.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483