Dilluns, 23 de desembre del 2024

Balanç positiu del primer any de municipalització de l’aigua a Terrassa

El millor d'aquest primer any ha estat que ningú no ha notat "cap canvi substancial en el servei»

|

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, han fet una roda de premsa per fer balanç de l’any de gestió municipal directa del servei de l’aigua i la primera conclusió és que es calcula un guany aproximat d’un milió d’euros, quantitat que es destinarà a inversions dins de l’empresa pública “Taigua”.

Ballart ha assenyalat l’experiència com «un gran èxit», però reconeix que la millora per a la ciutadania respecte al canvi de gestió «ara mateix és intangible». Això no obstant, Ballart apunta que la idea és que «en els pròxims mesos i anys la ciutadania noti un canvi en el servei».

Des del consistori egarenc destaquen en aquest primer any de funcionament que els principals objectius han sigut garantir que els més de 100.000 abonats «no notessin cap canvi substancial en el servei» i fomentar un model «eficient, transparent, participatiu i social». «El model és un èxit i s’ha mantingut la qualitat del servei».

Ballart ha ressaltat que els beneficis «no aniran a mans privades» sinó en inversions, prioritàriament en la substitució de canonades i que els usuaris tampoc no notaran cap canvi en els preus malgrat que estan congelats des del 2014.

Terrassa és el primer gran municipi de Catalunya a tenir una gestió directa de l’aigua i representa una nova cultura de la participació ciutadana en la gestió dels béns públics i l’alcalde de la cocapital vallesana celebra ara que Taigua s’ha convertit en un model de gestió que «ja és un exemple a Catalunya, Espanya i Europa».

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483