Tret de sortida a la tretzena edició del Gran Recapte d’Aliments, que enguany també aposta per les donacions digitals. Segons ha explicat Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments, l’edició anterior es van recaptar 7,8 milions d’euros, una xifra “esplèndida” que amb la incorporació del format digital de les donacions va suposar un 19% més de recaptació que amb el sistema d’entrega física d’aliments. “Per fer front al 35% de demanda que estem suportant estimem que necessitarem uns 10 milions d’euros”, ha indicat, cridant a fer front al dèficit alimentari. La principal novetat d’enguany és la integració del petit comerç a través d’una ‘app’ que permet registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga.
El tret de sortida d’aquesta edició s’ha fet des del Mercat de Sants i ha comptat amb la presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau; el vicepresident Jordi Puigneró; la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; i la regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín.
Donem el tret de sortida al @GranRecapte, una de les iniciatives més solidàries per pal·liar la pobresa alimentària agreujada amb la pandèmia.
Fem crida a la solidaritat de la societat, i animem a col·laborar en la recollida per poder cobrir les necessitats bàsiques de tothom. pic.twitter.com/h4jrg6pOu9
— Jordi Pu1gnerO (@jordiPuignero) November 19, 2021