Diumenge, 22 de desembre del 2024

Andorra prepara una reobertura completa de pistes amb “força optimisme” i previsions de fregar xifres de 2019

Grandvalira preveu una inversió de gairebé 8 MEUR després de perdre 30 MEUR l’any passat

|

Andorra prepara una reobertura completa de les pistes amb “força optimisme” i previsions de fregar xifres de 2019 després d’un any “dolent” per l’impacte de la pandèmia. La situació actual permetrà esquiar sense necessitat de presentar cap documentació covid, tot i que les mascaretes continuaran sent obligatòries als espais interiors. Grandvalira Resorts – Nevasa preveu una inversió de gairebé 8 milions d’euros per a aquesta temporada després de perdre prop de 30 milions d’euros l’any passat. Aquest pressupost permetrà introduir millores en els accessos, les pistes i el transport, entre altres. De totes maneres, la principal novetat serà la introducció de “preus dinàmics”, adaptats a la demanda, i l’aposta per la compra anticipada. “Som força optimistes. Si la situació es manté, tindrem una temporada molt bona”, ha assegurat el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, en la presentació de la temporada d’hivern 2021 – 2022.

Budzaku preveu un bon comportament dels mercats més pròxims a la destinació, com Espanya o França, que permetran compensar la pèrdua d’altres mercats com Rússia. En aquest sentit, el director general d’Andorra Turisme ha celebrat la posada en marxa de l’aeroport d’Andorra – La Seu a partir del 17 de gener, amb vols operatius cada divendres i diumenge amb Madrid durant la temporada d’hivern. Les estacions de Grandvalira Resorts – Nevasa també preveuen apropar-se a les xifres de 2019, després de registrar una caiguda de les vendes del 90% i perdre prop de 30 milions d’euros el 2020. “La temporada passada va ser nefasta”, ha reconegut el director general, Juan Ramón Moreno.

Aquest any, l’estació preveu invertir gairebé 8 milions d’euros. “Hem de seguir oferint un producte de molt nivell”, ha assegurat Moreno. Grandvalira invertirà 6,7 milions, destinats principalment al projecte del nou L’Abarset. Aquest pressupost també es dedicarà a la creació de noves estructures, al llançament d’un nou ‘ecommerce’ “més intuïtiu i ràpid”, a la millora de serveis per a la pràctica de l’esquí o a novetats en la restauració.

La inversió també permetrà millores en el transport, com la instal·lació de deu noves cabines, que permetran transport per sobre de 120.000 esquiadors en una hora. Així mateix, es posarà en funcionament una nova línia d’autobús entre Pas de la Casa i Ordino Alcalís, operativa a partir del 10 de gener i gratuïta per als clients, que hauran de fer una reserva prèvia. Precisament l’estació d’Ordino Alcalís invertirà un milió d’euros aquesta temporada en tecnologia, noves experiències i una renovació gastronòmica, així com la construcció del Mirador Solar de Tristaina.

En tot cas, la novetat més important d’aquestes estacions serà la implementació dels “preus dinàmics”. Aquesta fórmula contempla una fluctuació de l’import segons l’època de l’any i el dia de la setmana, amb l’objectiu d’equilibrar l’oferta i la demanda. El nou sistema “premiarà” els clients que reservin els forfets amb anticipació i oferirà un preu fins a un 15% més barat. En els dies de més demanda, com Nadal, el preu s’incrementarà fins a un màxim de 56 euros a les taquilles.

L’estació de Vallnord – Pal Arinsal, per la seva banda, invertirà 3,5 milions d’euros en millores en la capacitat i potència de producció de neu, així com en restauració i noves activitats. “Entenem que aquest hivern hauríem de tenir la mobilitat suficient per poder arribar a xifres anteriors”, ha assegurat el director general, Josep Marticella. Aquesta temporada no es requerirà cap documentació necessària per esquiar, tot i que la mascareta serà obligatòria als espais interiors. Així mateix, els locals de restauració podran demanar el certificat covid o una prova negativa en el cas que els clients vulguin menjar a l’interior.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483