Dimecres, 06 de novembre del 2024

L’Ajuntament de Barcelona i el sector hostaler xoquen de nou pel PEUAT i la regulació del sector turístic

|

Redacció

Nova ronda de retrets entre l’Ajuntament de Barcelona i el món empresarial per la gestió del turisme a la capital catalana, en un debat celebrat ahir al Col·legi d’Economistes de Catalunya entre representants de l’administració i del sector turístic. El regidor d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme, Agustí Colom, va defensar durant l’acte la moratòria hotelera establerta per l’Ajuntament i el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT), que restringeix la concessió de llicències de vivendes d’ús turístic a determinades àrees de la ciutat. En aquest sentit, Colom va recordar que un dels principals causants de l’encariment dels lloguers residencials a la capital catalana és “la pressió que exerceix el turisme” sobre el mercat.

A la vegada, el responsable de Turisme va assegurar que el PEUAT espera “preservar l’escala humana de Barcelona”. El polític de Barcelona En Comú va destacar també que cal basar el turisme de Barcelona en “la qualitat i no la quantitat”, i que amb les mesures s’espera evitar que la localitat es converteixi en una “ciutat parc-temàtic”.

Per contra, el president de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (CONFECAT), Joan Molas, va assegurar que el PEUAT “no és una eina per ordenar el turisme i no fa front a la gestió que necessita el turisme a Barcelona”. Molas va rebutjar també la “demonització de l’activitat turística i hotelera i la imatge negativa de la ciutat a l’exterior provocada per alguns missatges i decisions de l’Ajuntament de Barcelona”. A més, el representant del sector va alertar que el sector turístic és l’únic que pot generar els tres milions de nous cotitzants que es necessiten per mantenir l’estat del benestar a Catalunya.

Finalment, el membre de la Comissió d’Economia del Turisme del Col·legi i soci-director de BurgMaster Hospitality Consultants, Joan Bóveda, va remarcar que la moratòria hotelera ha provocat “majors preus que augmenten la rendibilitat dels hotels existents, augment de valors dels actius, nova oferta als municipis veïns i increment de l’oferta irregular”. Bóveda va preveure que el PEUAT crearia efectes siimlars, i que “la tendència a la deslocalització i l’oferta irregular continuaran”

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483